Etykiety

sobota, 29 grudnia 2012

ZAMRAŻARKA


Zamrażarka jest twoim ważnym sojusznikiem, wykorzystaj ją więc maksymalnie. Planuj posiłki z wyprzedzeniem, gotuj większe ilości potraw, rób zapasy warzyw i owoców, a resztki jedzenia zamrażaj do wykorzystania innego dnia.

Podstawą jest dobra organizacja pracy. Jeśli ugotujesz potrawę, która nadaje się do zamrożenia, zrób podwójną porcję i połowę zamroź. Mroź filety z kurczaka, kotlety, kiełbaski i rybę. Mrożony groszek, szpinak... zawsze się przydadzą.

TEMPERATURA ZAMRAŻARKI:
Temperatura w której przechowuje się  zamrożoną żywność to -18 stopni. Wykorzystując zamrażarkę, lepiej utrzymywać stałą temperaturę, by nie wzrosły koszty jej użytkowania. Każdy stopień poniżej -18 zwiększa koszta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz